Archív článkov
Zemiakové Gnocchi so smotanovou rukolou
03.03.2013 13:45
Zemiakové Gnocchi so smotanovou rukolou
- 1000g zemiakových gnocchi
- 15g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100ml olivového oleja
- 300ml smotany
- 100g parmezánu v celku
- 300g čerstvej rukoly
Príprava
Zemiakové gnocchi pripravíme v osolenej vode podľa...
Gnocchi s hubovou omáčkou
03.03.2013 13:40
Gnocchi s hubovou omáčkou
- 1000g zemiakových gnocchi
- 600g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 PL olivového oleja
- čerstvý tymián
. mleté čierne korenie
- 300ml kuracieho vývaru
- 200ml somtany 30%
- soľ
Príprava
Zemiakové gnocchi uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
...
Široké rezance s lososom
02.03.2013 20:40
Široké rezance s lososom
- 600g širokých rezancov
- 400g mrazených filiet z lososa
- 1 citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 200ml smotany 30 %
- soľ
Príprava
Široké rezance uvaríme v osolenej vode al dante ( tvrdší na skus.)
Kým budú cestoviny pripravené, na tenké plátky...
Brokolicový krém
02.03.2013 19:46
Brokolicový krém
- 400g čerstvej brokolice
- 1l mlieka
- 200ml smotany 30 %
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL hotovej zápražky
- 50ml olivového oleja
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava
Mlieko a smotanu uvedieme do varu. Okoreníme, vložíme brokolicu a ponorným...
Šalát z morských plodov
02.03.2013 19:39
Šalát z morských plodov
- 900g mrazených morských plodov
- 100g stopkového zeleru
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 2 citróny
- 4 PL olivového oleja
- 4 PL vinného octu
- soľ
Príprava
Plody mora pozvoľne rozmrazíme. Papriku nakrájame na jemné kocky,...
Šalát so cherry paradajkami a olivami
02.03.2013 19:23
Šalát so cherry paradajkami a olivami
- 500g cherry paradajok
- 250g černych olív
- vínny ocot
- zväzok čerstvej bazalky
- 50 ml olivového oleja
- soľ
Príprava
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na polky. Olivy zlejeme a nasypeme do misky spolu s paradajkami, ochutíme octom,...
Rukolový šalát so sušenými paradajkami a parmezánom
02.03.2013 19:20
Rukolový šalát so sušenými paradajkami a permezánom
200g čerstvej rukoly
200g paradajok
100g parmezánu vcelku
100ml olivového oleja
Soľ
Vínny ocot
Príprava
Paradajky nakrájame na tenké plátky a na papieri na pečenie sušíme...
Bruschetta s paradajkami a parmezánom
02.03.2013 18:57
Bruschetta s paradajkami a parmezánom
- bageta
- 500 g paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok bazalky
- 3 PL olivového oleja
- 50 g parmezánu
- soľ
1 Bagetu nakrájame na 2 cm široké plátky a opečieme po oboch stranách na suchej panvici dozlatova.
2 Paradajky...
Záznamy: 1 - 8 zo 8